Over ons

Game and Fame's is van Wiard en Zhenia. Wij wonen in Oosterbeek, vlakbij Arnhem.  ​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe het begon

Toen onze Boerboel Max overleed in 2010 hadden we ons eigenlijk voorgenomen om geen tweede hond meer te nemen... Totdat ons oog viel op een advertentie waarin een goed tehuis gezocht werd voor een Parson Russell Terriër. We hadden altijd al een zwak voor de stoere Parson Russell Terriër.

 

Toch maar besloten om te gaan kijken, en wij troffen een ruwharige Parson Terriër reu van 1 jaar aan. Speels, actief en nogal eigenwijs (understatement). We waren meteen verkocht en niet veel later reden wij naar huis met Donny (een naam die wij snel zouden omdopen tot Bobby).  En daar begon wat wij later kunnen duiden als het ontstaan van onze Parson-verslaving.

 

Na een paar weken was Bobby weer redelijk in het gareel en begon hij zo waar goed te luisteren. De riem kon thuisgelaten worden en Bobby ontpopte zich tot een trouwe metgezel.  

Bobby was door zijn eerste eigenaar geïmporteerd uit Engeland en zijn vader was afkomstig uit België bij de gerenommeerde Lovealoch Parson kennel van Chantal Fooij uit België. 

 

Toen onze Boston Terriër op 13-jarige leeftijd overleed, besloten wij om een tweede Parson Terriër te nemen. In juli 2013 was het zover en konden we Penny in België ophalen.

 

Penny's officiële naam is Miss Penny of Lovealoch. Een prachtige gladharige Parson met een fantastisch karakter.

 

Als notoire hondenliefhebbers hebben we verscheidene honden gehad, maar het karakter van Bobby & Penny is exceptioneel. Erg aanhankelijk, hartverwarmend lief, sportief, speels, slim en een tikkie brutaal. Een cocktail die maakt dat iedereen gek is op Bobby & Penny.

 

Het eerste nestje Parsons​

 

Toen Penny ook nog eens goed scoorde op hondententoonstellingen en met gemak alle gezondheid tests en DNA tests (onderzoek op erfelijke aandoeningen) doorliep hebben we besloten om met haar te gaan fokken.

Op 10 mei 2017 beviel Penny van de 3 prachtige reuen. We hadden Penny laten dekken door Lennon. Een prachtige reu met een ditto karakter. Penny bleek een hele toegewijde moeder die erg goed voor haar kroost zorgde. 

De werpkist met Penny en pups stond in de woonkamer. We hebben er echt van genoten. Parson pups zijn zulke lieve aandoenlijke pups. Gelukkig was het zomer en konden ze bij goed weer ook lekker in de tuin ravotten. 

Wij kregen veel aanvragen binnen voor de pups. Sommige mensen die al jaren bij fokkers op de wachtlijst staan. ​Wij zijn kritisch in de selectie geweest en dat heeft ons geen windeieren gelegd. De pups -die nu inmiddels alweer 2 jaar bij hun nieuwe baasjes zijn- hebben stuk-voor-stuk een heel goed huis gevonden. En dat is uiteindelijk toch waar we het allemaal voor doen. We hebben nog regelmatig contact met de nieuwe baasjes, en worden goed op de hoogte gehouden van hun ontwikkeling. 

Op 1 april 2019 heeft Penny een drietal pups gekregen (alle pups hebben inmiddels een baasje)

Zie ook : Wachtlijst en eisen

Bobby

Penny als pup

Copyright © 2020 Game and Fame. All rights reserved. 

Game and Fame's | Oosterbeek, Gelderland | Nederland | contact