Veel gestelde vragen over Parson Russell Terrier

Veelgestelde vragen

Is een Parson Russell Terrier geschikt voor mensen met een allergie ?


Helaas. Zowel de gladharige als de ruwharige Parson Russell Terrier is niet geschikt voor mensen met een allergie voor honden.
Hoe zijn Parson Russell Terriers met andere honden ?


Reuen kunnen dominant zijn naar andere reuen, en willen nog weleens een robbertje knokken. Teven zijn daarin vaak socialer, maar laten zich ook 'het kaas niet van het brood eten'. Meestal gaat een combinatie van reu en teef goed. 2 Parson reuen bijelkaar houden is geen goede optie. Twee teven bijelkaar houden vergt een ervaren eigenaar om het goed te laten gaan.
Zijn Parson Russell Terriers hele drukke honden ?


In huis is een Parson Russell Terrier geen ADHD-hond. Maar het is ook geen Labrador die de hele dag in zijn mand ligt te slapen, een Parson volgt je overal. Maar anders dan dat je wel bij een Jack Russell Terrier ziet, is de Parson niet nerveus of over-aktief. Buiten is het echter een heel ander verhaal. Daar zie je de echte terrier-DNA. Rennen, ravotten, spelen en niets is te gek. Onvermoeibaar en altijd alert en aktief.
Hoe zijn Parson Russell Terriers met kinderen ?


Alhoewel onze Parson Russell Terriers erg lief zijn tegen kinderen, zouden wij gezinnen met jonge kinderen niet adviseren om met een Parson Russell Terrier te beginnen, zeker niet als men geen 'honden-ervaring' heeft. Het opvoeden van een Parson Russell Terrier vergt veel aandacht.
Wat kost een Parson Russell Terrier ?


-De aanschaf van een Parson Russell Terrier is 1000-1500 euro afhankelijk van de fokker. -Jaarlijks ben je aan dierenartskosten ongeveer 100 euro kwijt. (reguliere entingen + ontworming). De rekening voor operaties of andere behandelingen kunnen flink oplopen! -Voerkosten circa 300 euro (per jaar). -Trimkosten bij een ruwhaar circa 65 euro per keer (2x per jaar) Bovengenoemde kosten zijn indicatief.
Wat is het karakter van een Parson Russell Terrier ?


Een Parson Russell Terrier is voor hun eigenaar een bijzonder lieve en aanhankelijke hond. Een Parson is echt een maatje. Het zijn zeer intelligente en leergierige honden. Ondanks dat Parsons echt een vastberaden en zeer consequente baas nodig hebben, is een Parson een hele gevoelige hond. De Parson eigenaar moet stevig in zijn of haar schoenen staan, en veel aandacht besteden aan de opvoeding van hun Parson Russell Terrier. Het volgen van gehoorzaamheidcursussen is een must. Onze Parsons lopen op straat en in het bos vrijwel altijd los. Ze luisteren uitstekend maar er is een duidelijk verschil met wie ze lopen. Mijn vrouw heeft wat minder overwicht, en Bobby maakt daar soms misbruik van door andere honden aan te vallen. Terwijl bij mijzelf hij er niet naar kijkt. Het zijn en blijven namelijk terriers met een jachtinstinct. En daar moet je van houden. Hoe lief ze thuis zijn, buiten kunnen het felle donders zijn. Je moet er tegen kunnen dat er weleens gegraven wordt in de tuin. Of de prullenbak leeggehaald is als je thuis komt. Het zijn echte boefjes maar met een gouden hart. Ben je bereid te investeren in je Parson Russell Terrier dan heb je een hele bijzondere hond. Niets voor niets zeggen veel Parson eigenaren : eenmaal een Parson, altijd een Parson.

Copyright © 2020 Game and Fame. All rights reserved. 

Game and Fame's | Oosterbeek, Gelderland | Nederland | contact